Yogaretreat i fjällen med Ullis Karlsson, 1-5 sep, 2021

I den genuina svenska fjällmiljön välkomnar vi dig till ett yogaretreat kombinerat med vandring

Omgiven av fantastiska kalfjäll, krispig luft och höstens färger kommer du att få uppleva yogamagi under några dagar i Sveriges sydligaste fjällvärld, Sälen. 

Tillsammans med yogaläraren Ullis Karlsson kommer även en lokal guide ta oss med på ett par ljuvligt, meditativa vandringar och berätta om området och dess natur. Räkna även med en och annan magisk fjällmeditation guidad av Ullis.

Ditt boende och mat

Det charmiga familjeägda hotellet, Gammelgården är en riktig pärla och beskrivs som ett smultronställe uppe på fjället. Flera av byggnaderna härstammar från 1600-talet, vilket gör att det skapar en stämningsfull atmosfär.

Hotellet har 37 rum, där varje rum är personligt inredda, vissa inspirerade av Carl Larssons Dalastil.

Hotellet inbjuder till en avkopplande vistelse med de mäktiga kalfjällen utanför där du som gäst även kan njuta av den sköna spa-avdelningen i form av bastu och relax.

Gammelgårdens restaurang håller toppklass där köksmästaren botaniserar i naturens skafferi ihop med lokalproducerade råvaror. Räkna med en äkta matupplevelse!

Dina yogalärare och retreatledare

Ullis Karlsson är en omtyckt yogalärare och yoga-terapeut med mer än 25 års erfarenhet från olika holistiska discipliner. Hon arbetar med klienter från alla områden över hela världen där hon erbjuder en mjuk, feminin och kraftfull yoga. Det passar alla oavsett tidigare erfarenhet. Ullis drivs av hennes intuition och hennes yogastudenters behov. Varje yogaklass innehåller andning, yoga, vila och meditation.

Som talare och ledare av workshops, har Ullis 30 års erfarenhet av hälsa och personlig utveckling för att lära människor att läka och hantera stress. Hon ägnar sig åt att dela med andra sina lärdomar från att ha gått igenom extrema perioder i sitt eget liv.

Ullis är också författare. Nyligen publicerade hon sin första bok baserad på sitt eget liv och erfarenheter. För många år sedan fick Ullis själv erfarna utbrändhet följd av depression och sömnstörningar. Yogan räddade bokstavligen hennes liv.

Ella Atterlid är en Sälenbo sedan 30 år tillbaka och driver idag lifestylebutiken mindful LIVING på tandådalen. Ella har ett stort intresse för småskaliga gärna unika svenska inredningsdetaljer och förespråkar ett medvetet förhållningssätt till shopping & konsumtion.
Fritiden ägnas till största delen på fjället, oavsett årstid. Under det gröna halvåret är det främst trailrunning och vandring som gäller. Under vinterhalvåret blir det mest längdskidor. Men mot vårkanten till tar hon gärna fram turskidorna, packar ryggsäcken med en kaffetermos och ger sig ut på njutningsfulla heldagsturer. Ett fyspass med snöskor är också ett välkommet alternativ, men minst lika viktigt är långsamma promenader, lugna stunder med familj & vänner och regelbunden yoga.

Ansvarig reseproducent och administratör

Har du några frågor, vänligen kontakta Maria Söderholm maria.v.soderholm@gmail.com eller Lotta Dahl evalottadahl@gmail.com som är ansvariga skapare och producenter av resan.

Programmets innehåll, 1-5 september, 2020

Onsdag 1/9

Ankomstdag

Yoga

Middag

Torsdag 2/9

Yoga

Frukost

Vandring, meditation och lunchbox under vandringen

Efter frukost gör vi en stillsam vandring på vackra Östfjället med milsvid utsikt åt alla väderstreck.

Yoga 90 min

Middag

Fredag 3/9

Frukost

Vandring, meditation och lunchbox under vandringen

Idag gör vi en längre vandring med fjällmeditation. I lugn och fin takt tar vi oss upp till Storfjället och njuter av den magnifika utsikten.

Yoga 90 min

Middag

Lördag 4/9

Yoga

Frukost

Stillhet och eftertanke…

Lunch på hotellet

Egen tid, vila, massage, promenad, spa

Yoga + meditation,  2 timmar

Middag

Söndag 5/9

Frukost

Hemresa

Inkluderat

 • Gammelgården Hotell, 4 nätter
 • Middag ankomstdagen och frukost avresedagen
 • frukost, lunch, middag, resten av dagarna
 • yoga alla dagarna
 • vandring med guide
 • välkomstgåva – a healing lava stone bracelet from forUjewelry

Ej inkluderat

 • Transport till hotellet
 • Reseförsäkring
 • Massage

Så här beskriver din vandringsguide Ella vandringarna

Torsdag: Ett stenkast ifrån Gammelgården startar Södra Kungsleden. Landskapet är öppet och domineras av rundade kalfjäll och på sluttningarna syns fjällbjörk och ljung. Dagens vandring kommer bli en lättvandrad tur på Södra Kungsleden, som här slingrar sig svagt upp över vackra Östfjället. I sakta mak tar vi oss vidare ner till Västra Östfjällstjärnen och Östfjällsstugan som är en obemannad raststuga. Här finns möjlighet att göra upp en eld och om behov finns värma sig inne i stugan. Vi pausar, njuter av stillheten och en stunds meditation med Ullis. Vi intar vår medtagna lunch och tar samma väg tillbaka. På tillbakavägen möts vi av utsikten upp mot Storfjällets nordliga sida. Denna tur är ca 7-8 km lång och är väldigt populär bland lokalbefolkningen.

Fredag: Bland fjällbjörk och myr vandrar vi i stilla tempo mot anrika Sälens Högfjällshotell som ligger vid foten av Storfjället. Lagom varma tar vi oss uppför skidbacken upp på nordsidan av Storfjället. Detta är en något pulshöjande vandring, men vi tar det lite försiktigt, stannar ofta till och i lugn och fin takt tar vi oss upp. Vi pustar ut och njuter av milsvid utsikt och av den obrutna horisonten. Turen är verkligen mödan värd! Om vädret tillåter praktiserar vi outdoor-yoga och intar vår medhavda lunch i naturen innan vi vandrar tillbaka till Gammelgården.

Hitta hit!

Beroende på var du bor finns det ett par olika alternativ att ta dig hit. Med bil (gärna i samåkning), med tåg till Mora. Är ni flera som tar tåget, bokar vi en minibuss från stationen till Sälen för ett självkostnadspris. Vi kommer att skapa en sluten FB-grupp för alla deltagarna där ni kan gå in och tipsa om samåkning.

Övrig information

Observera att Gammelgården är ett kontantfritt hotell!

Pris

Early bird erbjudande till och med den 15 juni, 8695:-/person i delat rum. Tillägg för enkelrum: 2520:-

Anmälningsavgift 1739:- erläggs senast 5 dagar efter bekräftelse på anmälan. Återfås ej vid återbud.

Pris efter den 15 juni, 8995:-/person i delat rum. Tillägg för enkelrum: 2520:-

Anmälningsavgift 1799:- erläggs senast 5 dagar efter bekräftelse på anmälan. Återfås ej vid återbud.

Retreat-anmälan görs i två steg:

 1. Fyll i anmälan nedan och skicka in till oss, därefter får du en bekräftelse samt betalningsinformation från oss.
 2. Genom att betala anmälningsavgiften har du säkrat din plats på vårt retreat. Slutfakturan kommer vi att skicka ut ca 1,5 månad innan retreatet börjar.

Avbokningsregler

Om du önskar avboka ditt retreat måste du meddela oss skriftligen. När vi har mottagit ditt meddelande kommer din avbokning att ske enligt följande: Om avbokningen sker mer än 60 dagar innan ditt avresedatum kommer alla inbetalningar minus din anmälningsavgift att återbetalas.

Maria Söderholm reserverar sig rätten att göra förändringar vad gäller resans upplägg, om de bedöms nödvändiga av vårt team, ledare eller partners. I sällsynta fall kan en resa behöva ställas in, t ex på grund av för få anmälningar, därför uppmuntrar vi alla deltagare att se till att de har en reseförsäkring som täcker detta samt även andra eventuella situationer som kan uppstå.

Anmäl dig här!

<span>%d</span> bloggers like this: