NYTT DATUM! Retreat på Sillegårdens pensionat i Värmland, 13-16 maj, 2021

Vi bjuder in dig som just nu går igenom behandling för bröstcancer (även andra typer av cancer) eller som är färdigbehandlad och försöker hitta tillbaka till livet. Målet med vårt retreat är att föra samman kvinnor som delar samma resa. Vi umgås i en öppen och accepterande omgivning där syftet är att stärka deltagarna genom givande samtal, träning, mindfulness, avkoppling och återhämtning. Vi bor på ett sagolikt charmigt och rofyllt pensionat vid Frykens strand i Värmland. Där njuter vi av lugnet, naturen och god hemlagad mat i en anrik miljö.

Träningen är skonsam och anpassad till individens behov och leds av Victoria Vestman. Victoria är färdigbehandlad efter sin bröstcancer och är utbildad styrketräningsinstruktör. Victoria kommer även att leda mindfulness och meditation. Läs mer om Victoria nedan.

Vi får besök av livs- och karriärscoachen Elisabeth Dammyr som kommer att föreläsa om personlig utveckling utifrån svåra känslomässiga situationer, som exempelvis en svår sjukdom kan innebära. Det gör att du behöver se på dig själv på nya sätt för att göra förändringar i livet. Det kan bli en identitetskris och det är vanligt att ställa frågor som exempelvis:  Hur ser jag på mig själv, min identitet? Vad är mina förutsättningar, problem och möjligheter? Föreläsningen tar upp aspekter som hjärna, hjärta, kropp, själ, självkänslan och vikten av att älska sig själv.

 Efter föreläsningen blir det en workshop-aktivitet med deltagarna där man får göra individuella reflektionsövningar kopplat till viktiga faktorer för god personlig utveckling. Elisabeth kommer också att läsa att par affirmationstexter ur sin bok I AM PURE LOVE. Texterna kommer att diskuteras i grupp efter uppläsningen. Elisabeths bok kommer att finnas till försäljning för de som önskar köpa den. Läs mer om Elisabeth nedan.

Sillegårdens sommarpensionat

Mitt i sagans och de säregna historiernas land. Mitt i det trolska. Mitt i skogen, bland dansande älvor. Mitt i berättelser om kärlek och äventyr. Mitt i en dalgång med en avlång sjö. Mitt i konstnärsskap och skapande. Där hittar du sagolikt vackra Sillegården.

Tänk dig att sluta ögonen och att bara ta det lugnt. Att ligga i en säng och höra fåglarna kvittra och bäcken porla. Du ser dig själv kliva ner över ängen och ta ett morgondopp i Fryken. Stärkt av doppet tar du dig upp till trädgården och redan på håll känner du doften av kaffe och nybakat bröd. Efter frukosten tar du en promenad och känner hur tankarna skingras och du är i nuet. Det är så vi vill att det skall vara hos oss. Enkelt. Vackert och snällt. Snällt mot kroppen. Snällt mot miljön. Snällt mot människor. I matsalen serveras lunch och kvällsmat och även där är vi snälla för vi lagar mat dina sinnen minns.

Maria Amneteg med personal

Boende

Vi bor charmigt i enkla rum, alla olika och inrymda i 5 olika byggnader. Dusch och toalett finns i korridoren och delas med andra, men handfat finns på rummen. På Sillegården har man valt att inte ha TV på rummen då man tycker att det är härligare för gästerna att titta på naturen utanför fönstret. Det finns WIFI för de som önskar.

Smakerna

Matsalen på Sillegården byggde i fornnordisk stil år 1915 och blev redan på sin tid känd för sin goda mat tillagad på lokala råvaror. Det är en tradition som man tycker är viktig att förvalta och förädla på Sillegården. Du kommer att få njuta av svenska klassiker och smaker vi minns från våra barndoms somrar.

Dina ledare

Victoria Vestman

Vem är Victoria?

Victoria är en dalkulla som bor med sin man och tre pojkar i ett hus på Öland. Friluftsliv är ett stort intresse för familjen och alla tycker om att röra på sig på ett eller annat sätt.

Träning har alltid varit en stor del av Victorias liv. Victoria är både styrketränings- och mindfulness instruktör och hon anser att det är lika viktigt att träna musklerna som att kunna slappna av med hjälp av meditation.

Våren 2019 fick Victoria bröstcancer. Ett cancerbesked ställer livet på sin spets, men Victoria bestämde sig från början att ta hand om sig själv genom hela processen. Under året gjordes en tårtbitsoperation, för att avlägsna tumörerna, till följd av både cytostatikabehandlingar och som avslutning strålbehandlingar. 

Victoria har alltid tränat och varit aktiv och det har hjälpt henne att ta sig igenom de tuffa behandlingarna både mentalt och fysiskt. Även i naturen hämtar Victoria ny kraft och energi.

Tillsammans med vännen och kollegan, Anna, har Victoria podden “Vi ÄR inte cancer” där de pratar om hur det är att leva med cancer.

Foto: Christine Holm

Elisabeth Dammyr 

Elisabeth Dammyr arbetar idag som entreprenör i det egna företaget, Up2U. Hon är certifierad livs- och karriärcoach, föreläsare inom personlig utveckling, med perspektivet – holistiskt självledarskap, kropp och själ, hjärna och hjärta för bästa långsiktigt hållbara personliga utveckling.  Hon är även certifierad handledare i sorgbearbetning samt Reiki-mästare.

Under 2019 författade hon och gav ut boken, I AM PURE LOVE.  Ett reflektionsverktyg för att utveckla självledarskapet och stärka den emotionella kompetensen hos dig som individ. För övrigt har Elisabeth en bred yrkeskarriär med erfarenhet från yrkesroller som tullinspektör, chef för analyssektionen på tullkriminalen, projektledare inom besöksnäringen samt näringslivsstrateg inom kommunal verksamhet.

Program, 13-16 maj, 2021

Torsdag 13/5

17.00 Välkomstmingel med bubbel och snittar

19.00 Middag, kaffe och kaka (Dryck till maten ingår ej)

Fredag 14/5

8.00 Frukost

9.30-10.30 Träningspass med Victoria

10.30-11.30 Mindfulness med Victoria

12.30 Lunch

14.00 Elisabeth Dammyr föreläser “Allt börjar med dig och det som är du – Vad är du?

15.00 Eftermiddagskaffe

15.30 Elisabeth Dammyr – workshops: personlig utveckling

17.00 Bastubad vid Fryken

19:00 Middag, 3-rätters inkl kaffe (Dryck till maten ingår ej)

Lördag 15/5

8.00 Frukost

9.30-10.30 Träningspass med Victoria

10.30-11.30 Mindfulness med Victoria

12.30 Lunch

13.30 Egen tid för att t ex upptäcka omgivningarna eller vila

15.00 Eftermiddagskaffe

15.45 Träning/mindfulness med Victoria

17.00 Bastubad vid Fryken

19.00 Middag, kaffe och kaka (Dryck till maten ingår ej)

Söndag 16/5

7.30-8.30 Träningspass med Victoria

9.00 Frukost

11.00 Utcheckning och avresa

Inkluderat

 • Sillegården pensionat, 3 nätter i enkelrum
 • Välkomstmingel med bubbel och snittar
 • Helpension (frukost, lunch, eftermiddagsfika, middag)
 • En 3-rätters middag
 • Träning och mindfulness med Victoria Vestman
 • Föreläsning och workshop med Elisabeth Dammyr
 • Bastubad vid Fryken
 • Välkomstgåva – a healing lava stone bracelet from forUjewelry

 

Ej inkluderat

 • Transport till hotellet
 • Reseförsäkring
 • Dryck till maten (utöver vatten)

 

 

Övrig information

Alla deltagare bor i ett eget rum, men med delad dusch & toalett. Handfat på rummet. Boendet är uppdelat på fem olika boningshus. Sängkläder och handdukar ingår. Medtag egen yoga/träningsmatta!

 Hitta Hit

Vägvisning

Kör väg E45 till Västra Ämtervik och följ sedan skyltning. Eller följ din GPS.
Ta lokaltåg från Karlstad/Kil och åk Fryksdalsbanan och kliv av i Västra Ämtervik.
Därifrån är det sedan ca 5 minuters promenad.
På under 4 timmar tar du dig hit från både Stockholm och Göteborg.

Kontaktinformation

Sillegården
Brunnsvägen 21, 686 95 Västra Ämtervik
0565 – 500 05
info@sillegarden.se

Pris

Early bird erbjudande till och med den 15 mars, 2021: 5875:-/person i enkelrum.

Anmälningsavgift 1175:- erläggs senast 5 dagar efter bekräftelse på anmälan. Återfås endast mot uppvisande av sjukintyg. Om Covid-19 situationen leder till att retreatet ställs in, kommer anmälningsavgiften att återbetalas.

Pris efter den 15 mars, 2021: 6175:-/person i enkelrum.

Retreat-anmälan görs i två steg:

 1. Fyll i anmälan nedan och skicka in till oss, därefter får du en bekräftelse samt betalningsinformation från oss.
 2. Genom att betala anmälningsavgiften har du säkrat din plats på vårt retreat. Slutfakturan kommer vi att skicka ut ca 1,5 månad innan retreatet börjar.

Avbokningsregler

Om du önskar avboka ditt retreat måste du meddela oss skriftligen. När vi har mottagit ditt meddelande kommer din avbokning att ske enligt följande: Om avbokningen sker mer än 60 dagar innan ditt avresedatum kommer alla inbetalningar minus din anmälningsavgift att återbetalas.

Om det visar sig att du är för sjuk att delta, kan du avboka senast 2 veckor innan retreatet börjar. För att få tillbaka din inbetalning samt anmälningsavgift, behöver du uppvisa ett sjukintyg från din läkare.

Maria Söderholm reserverar sig rätten att göra förändringar vad gäller resans upplägg, om de bedöms nödvändiga av vårt team, ledare eller partners. I sällsynta fall kan en resa behöva ställas in, t ex på grund av för få anmälningar, därför uppmuntrar vi alla deltagare att se till att de har en reseförsäkring som täcker detta samt även andra eventuella situationer som kan uppstå.

Anmäl dig här!

%d bloggers like this: