Los Angeles med Friendcation, 22 april – 29 april, 2022

Följ med Friendcation på en unik och inspirerande vecka till änglarnas stad, Los Angeles i södra Kalifornien. 

Los Angeles är underhållningsindustrins hemstad som inspirerar till kreativitet och uppmuntrar alla att drömma stort. Staden har en skön och avslappnad atmosfär med ett enormt utbud av aktivieteter.

Klimatet i södra Kalifornien är idealiskt och möjliggör till utomhusaktiviteter året runt. Los Angeles är också omtalat för en hälsosam livsstil både när det gäller träning och kost, de flesta tränings- och hälsotrender kommer ursprungligen från denna karismatiska stad.

Joanna och Louise på Friendcation, erbjuder dig att under en hel vecka utforska Los Angeles tillsammans med den svenska äventyrsguiden Maria Söderholm. Maria är boende i LA sedan många år tillbaka och har en bred erfarenhet av det bästa staden har att erbjuda. Tillsammans har vi skapat en upplevelserik vecka fylld av utomhusaktiviteter och tillgång till Marias smultronställen i den vackra Kaliforniska miljön.

Vi börjar morgnarna med antingen löpning, eller skräddarsydda träningspass på stranden, ledda av Joanna. Är man i Los Angeles bör man prova på att surfa. Vi erbjuder dig en surf-lektion, ledd av en certifierad surf-instruktör. LA-borna älskar att hika och självklart ska även vi bege oss ut till de magiska bergen i det vackra Malibu och Topangas vildmark i Santa Monica-bergen. Där finns en uppsjö av fantastiska vandringsleder.

Vi tar dig också med till en mexikansk restaurang, juicebar och den berömda Malibu-piren. Vi promenerar längs den berömda gatan Abbot Kinney i Venice och hyr cyklar för den som vill. 

Det kommer självklart även att erbjudas tid för egna upptäcktsfärder till exempelvis Hollywood och det omtalade Walk of fame. Los Angeles är mångfaldens stad med något för alla!

Om Friendcation

Friendcation är ett nätverk för kvinnor där målet är att prestigelöst låta nya bekantskaper baserat på intressen och nyfikenheter växa fram. Joanna och Louise som driver Friendcation anordnar allt från resor, event, Staycations, träningspass, föreläsningar och frukostar runt om i landet, men också utanför Sveriges gränser. Allt som skapar tillfällen för kvinnor att mötas i och kring nya sammanhang och upplevelser.

Ta sig utanför sin comfortzon för att få ännu mer tillbaka, har blivit ett mantra med åren. Friendcation har funnits i snart 3 år och har arrangerat över 10 resor och lika många event som har marknadsförts på respektive kanaler hos Joanna och Louise samt i Facebook-gruppen som nu har över 7200 medlemmar. Gruppen växer större och starkare för varje år som går och för varje nytt möte som sker.

Ditt boende

Vi bor på det trevliga boutiquehotellet, Jamaica Bay Inn, som ligger alldeles vid stranden i vackra Marina del Rey. Hotellet har en stor terrass med utsikt mot en strand och den stora båthamnen. Det finns även en pool och en bubbelpool. Hotellets restaurang håller hög kvalitet på maten och har även en Beachside bar och restaurang. Det är gångavstånd till de lokala restauranger i både Marina del Rey och Venice. Vid hotellets strand finns det även möjlighet att hyra SUP och kayak.

Vi ser fram emot att se dig i City of the Angels, våren 2022.

Program just nu

Fredag: Ankomstdag

Du landar på LAX och tar lämpligast en Uber eller taxi till hotellet och checkar in, (ca 20 min. till hotellet från LAX).

Vi samlas senare i hotellets restaurang för presentation och genomgång av veckan.

Lördag: morgonträning, guidad promenad i Marina del Rey, Venice board walk, Venice-kanalerna till den berömda gatan Abbot Kinney.

Söndag: Sunday Funday – morgonträning.

Surf-session i Marina del Rey, häng på stranden och egen tid under eftermiddagen. 

Efter morgonträningen möter vi upp vår surf-instruktör som visar basic övningar för att sedan ta vår bräda och gå ut i havet för att möta vågorna. Instruktören hjälper oss i vattnet. Kanske gör en och annan nyfiken delfin oss sällskap.

Måndag: Morgonträning,

Eventuellt träning och samtal med en svensk tränings-hälso coach, boende i Los Angeles. 

Egen tid, guidad cykeltur erbjuds av Maria (cykel ingår ej)

Tisdag: Morgonträning,

Efter lunch-tid åker vi till Topanga State Park och vandrar upp till Eagle Rock med en fantastisk utsikt över bergen och havet.

Taco-Tuesday är kultur i Los Angeles och vi vill gärna ta del av den så vi åker direkt efter vår hike, vidare till en underbar Mexikansk restaurang och äter middag (ingår) och dricker Margaritas.

Onsdag: Äventyrsdag i Malibu.

Hike i Malibu Creek State park, lunch på Malibu Café, Vidare till Point Dume Beach, sista stoppet; Malibu piren.

Idag åker vi norrut till Malibu och den vackra nationalparken Malibu Creek State park. Här har många filmer och TV-serier spelats in. Vi vandrar i bergen, njuter av den vackra naturen som taget ur en scen ur Lilla huset på prärien. Vi stannar till vid en fantastisk natursjö där det finns möjlighet att ta ett dopp. Vi tar oss vidare till inspelningsplatsen av den populära tv-serien M.A.S.H. Därefter åker vi till det charmiga stället Malibu Cafe för en god lunch (ingår ej). Vidare tar vi oss till Point Dume Beach. På vägen till hotellet stannar vi till vid den klassiska Malibu pier. Räkna med en heldag.

Torsdag: Morgonträning,

Egen tid för kanske shopping i Santa Monica, Hollywood, stranden, cykling etc.

Gemensam avslutningsmiddag på kvällen på hotellet, erbjuds till självkostnadspris.

Fredag: Morgonträning,

Checka ut, tack och hej

Ingår:

 • Sju nätter på 4-stjärnigt hotell vid strand + frukost
 • En middagar
 • Surflektion
 • Träning ledd av Joanna
 • Lokal guide
 • Två vandringar
 • Transport till vandringarna

Ingår inte:

 • Flyg
 • Flygtransfer
 • Reseförsäkring
 • Lunch
 • Middagar (förutom en)

Maten, Los Angeles har ett enormt utbud av restauranger. Maria finns med under hela veckan, hjälper till att tipsa om restauranger, bokar bord och samordnar middagarna. 

Pris

Kommer att uppdateras inom kort!

ESTA-ansökan

Du ansöker om inresetillstånd via ESTA genom att fylla i ett elektroniskt formulär online. Tänk på att det finns flera företag som förmedlar inresetillståndet till ett dyrare pris, så vi rekommenderar att du ansöker genom ESTA på den officiella webbsidan här. Ansökan tar ca 20 minuter att fylla i och man får oftast svar direkt. Tillståndet kostar ca 150 kr och måste betalas med ett kreditkort. Får du din ansökan godkänd måste du skriva ut ditt ansökningsnummer, ha det med dig under hela din vistelse, samt kunna visa upp det vid incheckning på flygplatsen.

LA Week-anmälan görs i två steg:

 1. Fyll i anmälan nedan och skicka in till oss, därefter får du en bekräftelse samt betalningsinformation från oss.
 2. Genom att betala anmälningsavgiften har du säkrat din plats på Los Angeles-resan. Slutfakturan kommer vi att skicka ut ca två månader innan avresan.

Avbokningsregler

Om du önskar avboka Los Angeles-resan måste du meddela oss skriftligen. När vi har mottagit ditt meddelande kommer din avbokning att ske enligt följande: Om avbokningen sker mer än 60 dagar innan ditt avresedatum kommer alla inbetalningar minus din anmälningsavgift att återbetalas.

Maria Söderholm reserverar sig rätten att göra förändringar vad gäller resans upplägg, om de bedöms nödvändiga av vårt team, ledare eller partners. I sällsynta fall kan en resa behöva ställas in, t ex på grund av för få anmälningar, därför uppmuntrar vi alla deltagare att se till att de har en reseförsäkring som täcker detta samt även andra eventuella situationer som kan uppstå.

Anmäl dig här!

%d bloggers like this: